16.8.10

10) burgery


Tu w wersji z kiełkami.

Tasty krmldonald's

Składniki: (na 4 burgery) ok. 400-600g mielonej wołowiny, sos worcestershire, sos sojowy, śmietana, drobno poszatkowana i podsmażona cebula, kolendra, sól i pieprz, (dressing) musztarda, majonez, jogurt naturalny, gałka, kolendra, pieprz, bułki, sałata, pomidor.

Przygotowanie: rumienimy rozkrojone bułki (Mikrowellewaffe, piekarnik x grill lub patelnia). Mięso ląduje w misce ze słuszną ilością sosu worcestershire i sojowego, garścią posiekanej kolendry, cebulą śmietaną oraz przyprawami (można też opcjonalnie dodać jedną papryczkę chili). Składniki dokładnie łączymy ze sobą i formujemy cztery okrągłe burgery, które po chwili umieszczamy na rozgrzanym grillu/patelni. W międzyczasie przygotowujemy sałatę, kroimy pomidora i sporządzamy dressing z musztardy, jogurtu, majonezu, gałki, kolendry i pieprzu. Gdy burgery przyrumienią się z obu stron, zdejmujemy je z patelni. Burgery i warzywa układamy w podgrzanych bułkach, polewamy dresingiem i pochłaniamy z prędkością światła nim zdążą ostygnąć.

No comments:

Post a Comment